Hva skjer i oktober?

Oktober er en vakker måned hvor naturen «dør» inn i vinteren. Dette er en kraftfull tid for transformasjon både for naturen og for oss.

Oktober er den høstmåneden hvor naturen «dør» inn i vinteren. Dette er tiden som markerer en klar overgang mellom høst og vinter. På primstaven er første vinterdag 14. oktober og det er omtrent på denne tiden her i Norge den første frosten kommer. I disse dager lages det siste av syltetøy, grønnsaker fermenteres og vi forbereder oss til den kalde, mørke tiden. Møt mørketiden ved å tenne lyst og roe ned ditt tempo. Ved leve mer i takt med naturens naturlige rytme vil du kunne finne glede ved hver enkelt årstid.

Den 31. oktober er det som alltid Samhain, eller Halloween. Dette er det paganistiske høytiden tid for transformasjon og for å feire og hedre de døde. Samhain kommer fra ordet «summers end» og marker den tydelige overgangen inn i vinteren og de kaldere månedene.

Gammel overtro og råd for oktober:

Dette er vers, råd og spådomstips som Sverre Østen har samlet i sin bok Hva dagene vet. Disse rådene er med som underholdning og litt herlig undring. Mye her kan gi gjenklang i dag som da disse rådene ble til for mange år siden.

Her kommer noen råd for oktober:

Oktober har fra tidenes morgen vært en måned hvor man kan nyte innhøstningen og spise godt.

Vil løvet nødig av trærne falle blir vinteren bitterlig kold for oss alle. Verre er det at følgende sommer åmer og makk på trærne kommer, knoppene disse ivrig fortærer og noen av seg kålen ernærer. Derfor man dem om vinteren brenne kan i Christ-Glugg Blidemåned min sann. Sånt skal man alltid om vinteren gjøre og deres bolig forstøre. Derfor skal du som sagt dem forderve, hvis du rikelig med frukt vil erverve.

I oktober får du din vintertørst stilt og kan leve høyt på det godt vilt. Bukkekjøtt, fjærkre og vilt er saker som nettopp da vidunderlig smaker. Da kan du spise å meget du vil litt måtehold høres naturligvis til. Melken av geit og sau er jo sunn og kryddermelk gjør godt i din munn. 

Sædemåned sier:

I oktober skal man bruke allehånde legedom og spise det som renser livet. Du kan også la deg årelate og bruke urter som er hete av natur. i denne tid skal man ikke gjøre noe som man vil skal vare i evighet. 

(Fra side 340 i Hva dagene vet)

Månefaser i oktober:

Fullmåne i Værens tegn 9. oktober kl. 22:54

Dette er en kraftfull fullmåne hvor du kan ta en liten sjekk med deg selv. Har du en sunn balanse mellom dine og andres behov og sørger du for at du har nok energi i de prosjektene du brenner for?

Væren er det første tegnet i dyrekretsen og står for selvet, eller vårt ego. Dette er et viktig tegn som har masse mot, energi og fremdrift. Folk som er født i Væren er ofte naturlige ledere som er veldig modige. Dette kan også være aggressive og impulsive mennesker. En ubalansert Vær kan fort bli egoistisk i sin iver etter å nå sine mål. Har du vært for ivrig i deg siste slik at du kanskje ubevisst har overkjørt andre i din vei mot dine mål? Eller har du kanskje ikke hatt foten nok på gasspedalen til å komme videre i dine prosjekter. Denne fullmånen er en ypperlig mulighet til å gjenvinne balansen, og bruke denne herlige Vær-energien på best mulig måte!

Når det er fullmåne er det alltid en flott tid å gi slipp på negative tanker og mønstre som ikke gagner deg lenger, tilgi og fokusere på takknemlighet. Månen har da fullført sin syklus, den er full. Dette kan også påvirke deler i livet ditt ved at ting, hendelser, relasjoner og så videre kommer til et klimaks. Det kan bli litt emosjonelt og slitsomt. Dette er universets måte å hjelpe deg med å gi slipp på og komme deg videre fra ting som holder deg tilbake og som blokkerer din energi.

God fullmåne?

Nymåneeklipse i Skorpionen 25. oktober kl. 12:48

Omfavn dine mystiske sider, seksualitet og intuisjon under denne nymånen. Skorpionen er mystisk, rett på sak og ser tvers gjennom løgn og usannheter. Skorpionen er ikke redd for å snakke om vanskelige og ofte tabubelagte temaer som økonomi, seksualitet og tro. 

Hvordan kan du komme mer i kontakt med din indre sannhet og disse temaene denne nymånen? I følge astrolog Yasmin Boland har denne nymånen også noen fine koblinger til kjærlighetsplaneten Venus og kommunikasjonsplaneten Merkur. Så er det store muligheter for å gjøre store fremskritt i kjærlighetslivet ved å snakke om det du føler.

Når det er nymåne er månen helt i starten av sin syklus og det er en flott tid for å manifestere, visualisere og sette opp konkrete delmål og ønskeliste. Dette er en flott tid for å starte med nye ting og ha en slags «ny start». Man begynner med blanke ark sammen med den nye månesyklusen. Lag deg gjerne en liste med ønsker, planer og drømmer når det er nymåne, så kan du la disse ønskene og planene vokse i takt med månen.

Oktobers nymåne er også en nymåneeklipse, i følge astrolog Yasmin Boland vil dette si at månens energier i det gitte tegnet er på «steroider». Derfor vil alt av arbeid du gjør med denne nymånen være ekstra kraftfullt.

God nymåne?

Paganistiske høytider i oktober:

Samhain eller Halloween er en dag som står for transformasjon, samt at man hedrer de døde.

Både Halloween, De dødes dag, Allehelgensdag og Alle sjelers er å minnes og hedre de døde. Disse dagene faller på cirka samme dag (Alle sjelers dag er 1. november). Den keltiske høsttakkefesten Samhain er opphavet for Halloween-feiringen i USA.

Halloweenfeiringen i Norge klart inspirert fra USA, som igjen ble startet med irske og skotske innvandrere og den keltiske høsttakkefesten Samhain (uttales Sow-in). Samhain er feiringen av det keltiske nyåret og har sitt opphav i Irland. Ordets etymologi kommer som tidligere nevnt fra «summers end» – man feirer altså at sommeren er slutt og at vinteren er i anmarsj.

Du kan lese hele artikkelen om Samhain her. 

Velsignet Samhain 31. oktober!

Hva tarotkortene sier om oktober måned:

Hovedtema: Seks beger. Mulig utfordring: Jordpasjen. Mulig gave: To beger. Kortene er fra tarotkortstokken The Unfolding Path Tarot som er laget av artisten Athene Arcana.

Hovedtema:

Hovedtemaet for denne måneden for mange ble det herlige kortet Seks beger. Dette betyr at mange av oss kan komme litt inn i mimrefokus i oktober. Seks beger handler nemlig om minner og mimring. Dette kortet handler også melankoli, om å tenke på positive minner, følelser og hendelser fra tidligere i livet. Selv om det i utgangspunktet ofte er positive minner, kan det hende at de fører til et savn eller setter deg inn i en tilstand av sammenligning.

Dette kan være snakk om mimring fra skole-/ studietiden, eller da barna var små. Det er bra å ha gode minner å tenke på for å bygge seg opp, men pass på så du ikke faller inn i en tankeprosess som forteller deg at «alt var bedre før». Fremtiden er alltid flytende og vi former den med hver tanke, følelse og handling. Sitter du med sterke ønsker om transformasjon og vekst så er det viktig at du ikke henger deg opp i episoder som har skjedd tidligere.

Ikke lås deg fast i fortiden med sammenlignende tanker og ikke vær redd for å gå inn i fremtiden fordi du er redd for at noe lignende kan skje/ ikke skje. Fokuser på det positive du har lært av erfaringer, men ikke frasi deg kraften din ved å tro at fremtiden aldri vil bli bedre. Du kan skape deg den virkeligheten og livet du selv ønsker. Du er kraftfull og dette livet er din leke- og øvingsplass for vekst og utvikling. Måtte oktober bli en måned fylt med vekst, glede og mening for deg!

Mulig utfordring: 

Som mulig utfordring kommer den flotte Jordpasjen til oss. Dette kan bety at alt som har med ny start og læring rundt økonomi, karriere og materielle anliggende kan oppleves som litt tyngre og tregere denne måneden.

En ny jobb, jobbintervju eller søknad blir endret eller går ikke helt som planlagt. Vit at universet har en plan med alt. Prøv etter beste evne å leve i flyt og godhet med det som skjer. Se på mulighetene som åpner seg, selv omd et kan oppleves som utfordringer der og da.

Gave fra universet:

Love is in the air! To begre er et av de sterkeste kortene for kjærlighet i tarotstokken, spesielt romantisk kjærlighet.

Dette kan bety at du og din kjære i oktober kan oppleve økt nærhet og mye romantikk. Er du singel, så er dette en ypperlig måned for å kanskje møte noen. Med dette sagt så trenger ikke dette kortet å handle om romantisk kjærlighet. Det kan også handle om kjærlighet og sterke følelser for venner og familiemedlemmer, eller at det kommer inn nye, viktige relasjoner i livet ditt som du vil være veldig glad for!

Kortene er fra tarotkortstokken The Unfolding Path Tarot som er laget av artisten Athene Arcana Les om kortene hennes her.

Ønsker deg med dette en magisk oktober fylt med spennende transformasjoner!

Stor klem fra «Tangenheksa» Ragna??‍♀️

Kilder:

Les også: 

Dette skjer på himmelen i oktober

Merkur retrograd, vær nøye med kommunikasjonen

Oktobers stjernetegn Skorpionen