Desembers stjernetegn: Steinbukken

Der din nabo Skytten er ambisiøs på det spirituelle planet er du, kjære Steinbukk, ambisiøs på det materielle planet. Gjerne i form av materielle goder og høytstående posisjoner i samfunnet.

Din hersker er den strenge karmamesteren Saturn, og ditt element er jord. Enkelte hevder at der Skyttens energier er ekspanderende er Saturns energier begrensende. Dette stemmer kun delvis, fordi Saturn energier hjelper deg å bygge opp strukturer i livet ditt som hjelper deg nettopp å nå dine mål. Du trives godt innenfor store organisasjoner, være dette seg idealistiske, kommersielle eller samfunnsmessige. Du navigerer lett innen hierarkiske grupperinger som militæret, bankvesen, store multinasjonale selskaper, eller politiske partier.

Makten bak tronen
Mange Steinbukker investerer ofte i høyere utdanning, som de ser som veien til god lønn og klatre i samfunnsposisjon. Du kan lykkes innen hva du vil, bare du bestemmer deg for det. Du har en knallhard vilje og evne til å stå på, ofte til grensen hvor det går ut over helsen din. Nei, du skal ikke ha dårlig samvittighet overfor kollegaer hvis du blir syk. Husk at du er et menneske og ikke en avansert robot fra Japan eller Sør-Korea.

Saturn, din hersker, har en lavmælt ironisk form for humor, som du kun deler med din nærmeste krets. Husk at å le skikkelig godt er gratis og bra for helsa! Der du avanserer til maktposisjoner innen store selskap, trekker du gjerne i trådene bak daglig leder, for eksempel. Noen Steinbukker står frem selv på toppen, andre foretrekker å holde seg mer i kulissene og styre derifra.

Realistisk
Saturn har også rykte på seg for å ha et negativt syn på tilværelsen. Dette kan være sant eller ikke sant. Du kan egentlig velge. Husk at du aldri er bundet til et forutbestemt mønster, du kan alltid velge å ta et skritt tilbake og tre ut av rammeverket du trodde var deg selv. Et lite hint fra din nabo Skytten, lese og fundere over Platons ideelle former. Du en mester for å planlegge for alle mulige utfall av enhver situasjon. Da vet du også hva du skal gjøre for å få sluttresultatet du ønsker.

Enkelte Steinbukker utnytter sin teft og posisjon til å skape en forskjell i samfunnet. Der du erkjenner at overflødige penger (du selv ikke trenger) på konto kan bedre brukes på samfunnsnyttige formål, vil Saturn nikke fornøyd.
Vi ønsker deg alle en toppers bursdag, kjære Steinbukk!

Les også:
Horoskopet for november og desember
Dette skjer på himmelen i november!
Dette skjer på himmelen i desember!