Bli bevisst på dine skyggesider

Kortet for fredag 17. september er «Cernunnos» eller Djevelen som han kalles i tradisjonell tarot. Det står først og fremst for egoet, materialisme, fristelser og avhengighet. Lar du deg styre av egoet ditt?

Mange kan bli litt avskrekket når dette kortet dukker opp. Men det er et viktig kort som gjør oss oppmerksomme på uvaner og mønstre vi har lagt oss til. Hvem har ikke en svakhet for det søte i livet? Djevelen er kjent som fristeren. Du vet du ikke bør, men gir etter for egoets lyster.

I dag kan derfor være en god mulighet til å bli bevisst på hvilke fristelser du er svak for og vurdere å ta grep for å bryte ut av den onde sirkelen hvor du blir avhengig av ting som ikke er bra for deg.  Det kan være sukker, brus, alkohol eller andre ting du inntar, men det kan også handle om avhengighet til andre personer eller ting som spill, shopping eller lignende.

Dette kortet minner oss også på at fokus på det materielle og fysiske ikke egentlig har noen reell verdi. Å være opptatt av utseende og overfladiske kvaliteter gjør oss ikke lykkelige. Vær obs på bruk- og kast-mentalitet. Søk noe dypere.

Tenk over om du har et negativt syn på ting. Tviler du på deg selv? Har du mistet styringen over ditt eget liv og blitt en slave av egoet ditt? Finn tilbake til den høyeste visjonen av deg selv.

Kortet er hentet fra kortstokken «The DruidCraft Tarot» av Philip og Stephanie Carr-Gomm, illustrert av Will Worthington. Les om kortene her: www.philipcarr-gomm.com/book/druidcraft-tarot