Søvnhormon for bedre søvn

Fra i fjor høst ble mulig å kjøpe søvnhormonet melatonin uten resept i Norge. Flytende melatonin selges i helsekostbutikker og leverandøren er MSM Norge.

Det naturlige hormonet melatonin produseres i hjernen når solen går ned, som en forberedelse til søvn. Men det er store individuelle forskjeller i kroppens melatoninproduksjon og søvnrytme. Produksjonen hemmes av kraftig av lys sent på dagen.

Har du innsovningsvansker og lettere søvnbesvær, kan tilskudd av flytende melatonin bidra til å korte ned innsovningstiden. Bruk av melatonin har god dokumentasjon ved døgnrytmelidelser som jetlag, nattarbeid og forsinket søvnfaselidelse. Men husk å kontakte lege ved mer alvorlige og langvarige søvnproblemer som ikke går over.

Flytende melatonin sies å ha bedre opptakelighet enn melatonin i tablettform. Dråpene tas i munnen for økt opptak gjennom slimhinnen i munnhulen, hvor det går rett inn i blodbanen. En døgndose på 0,5 ml inneholder 1 mg melatonin. Flytende melatonin fra MSM Norge har en mild søtsmak.

Melatonin regnes som et trygt preparat ved korttidsbehandling og det er ikke rapportert om alvorlige bivirkninger. En stor fordel sammenliknet med andre sovemidler er at melatonin ikke er vanedannende. Les mer om dette her: Melatoninbehandling av søvnproblemer, Helse Bergen. Melatonin går over i morsmelken og anbefales derfor ikke til ammende, ifølge NHI.no.

Leverandør: MSM Norge, post@renmsm.no, tlf. 45 78 90 80