Skip to main content

Hvorfor skal vi teste stangsellerijuice?

Ifølge Anthony Williams er stangsellerijuice en av de kraftigste og helbredende juicene vi kan drikke, og han har viet en hel bok om til dette temaet. Hvorfor er han så fokusert på dette? Og hvorfor er så mange mennesker med på bevegelsen han startet?

«Bare en halv liter frisk stangsellerijuice hver morgen på en tom mage kan forvandle helsen og fordøyelsen din på så lite som en uke», hevder Anthony William. En bunt stangselleri gir omtrent en halv liter stangsellerijuice. 

− Stangsellerijuice er en helbredende væske, en strukturert styrkedrikk som er full av liv, skriver Willam i sin bok Stangselleri som er utgitt på Cappelen Damm.

Anthony William er en amerikansk bestselgende forfatter som skal ha blitt født med en unik evne til å kommunisere med en høytstående ånd som gir ham nøyaktig informasjon om sykdom og helse. «Mye av informasjonen ligger langt forut vår tid», ifølge omtalen av ham på boken.

Anthony William startet en bevegelse for stangsellerijuice i USA.

Helt siden han var fire år og sjokkerte familien med at den symptomfrie bestemoren led av lungekreft (noe som viste seg å stemme), har han brukt evnene sine til å avlese folks helsetilstand og forklare hvordan de kan bli friske. Høy treffsikkerhet har gjort ham respekterte verden over, og klientene kommer fra alle samfunnslag. Han er også en ressurs for leger som trenger hjelp til å løse vanskelige tilfeller.

I USA er sellerijuice blitt en stor trend som er fulgt av veldig mange mennesker, og mange stjerner og skuespillere som Jennifer Aniston, Robert De Niro, Liv Tyler, Sylvester Stallone, Courteney Cox, Naomi Campbell, Marianne Williamson og Gwyneth Paltrow har anerkjent Williams arbeid og ideer. I dag har han nesten 3,5 milloner følgere på sin Facebook-side «Medical Medium».

William anbefaler å drikke kun stangsellerijuice alene som det første du drikker om morgenen før du inntar noe annet. Man kan gjøre dette som en kur i en periode. For å få mest mulig utbytte skal du ikke tilføye noe annet i juicen, ikke engang isbiter eller vann. Og du bør drikke juicen så fersk som mulig, rett etter at du har laget den i juicer eller blender. Bruker du blender, skal du sile massen omhyggelig først, gjerne i en nøttemelkpose. Vent i minst 15-30 minutter før du spiser frokost.

Lang liste med fordeler

Fordelene med stangsellerijuice er veldig mange, ifølge William, så mange at den er gunstig mot alle slags sykdommer. «Stangsellerijuice er et urteekstrakt på et nivå som ligger høyere enn vanlig stangcelleri», skriver han.

Det finnes ikke noe forskning på fordelene med å drikke en halv liter stangsellerijuice hver dag. Vi vet at stangselleri, som mange andre grønnsaker, inneholder mye folat, vitamin A og K, samt mindre mengder kalium, mangan og vitamin C. Men det er ikke næringsinnholdet i juicen som gjør den unik – det er blant annet noe som kalles natriumklyngesalter.

− Stangsellerijuicens kompliserte strukturer av velgjørende natrium er hevet over de andre salttypene. (…) Det er det aller beste kjemikaliet for nevrotransmittere. Det er dette som gjør stangsellerijuice til den mest kraftfulle elektrolyttdrikken på planeten. Ingenting kan overgå den eller sidestilles med den, skriver William.  

− Giftige tungmetaller er en bestemt type giftstoffer som stangsellerijuicens klyngesalter går løs på. (..) Mineralsaltene i stangsellerijuicen er i stand til å drepe bakterier, sopp og oppblomstring av virus som de møter på sin vei gjennom tynntarmen og tykktarmen, ifølge Willam.

Antioksidantene i stangsellerijuice bidrar til å fjerne fettlagre som ligger rundt ansamlinger av giftige tungmetaller i kroppen, skriver han. Vanlige steder for slike ansamlinger er hjernen og leveren. Avrenningen fra tungmetaller som ruster inne i kroppen er veldig fettløselig, og dersom man har mye tungmetaller i kroppen kan dette bidra til en rekke sykdommer. Så det gjelder å få renset disse ut, noe stangsellerijuice altså kan hjelpe kroppen din med å gjøre mer effektivt.  

En annen fordel med stangsellerijuice William påpeker er dens biotilgjengelige variant av vitamin C som ikke krever noen metylering i leveren før kroppen kan nyttiggjøre seg det. Derfor kan C-vitamin i stangsellerijuice styrke immunforsvaret mer effektivt enn andre former for C-vitamin, ifølge William. Så når C-vitaminet kommer fra stangsellerijuice, slipper leveren å bearbeide og omdanne det for å bli tilgjengelig for resten av kroppen.

Enda er listen lang over fordeler – han skriver også at «stangsellerijuice inneholder et bestemt, uoppdaget plantehormon som nærer og gir påfyll til alle kjertler i det indresekretoriske systemet, som bukspyttkjertelen, hypotalamus, hypofysen, pinealkjertelen, skjoldkjertelen og binyrene.  

Ellers skriver han at den prebiotiske faktoren i stangsellerijuice «ikke bare sulter ut ugunstige bakterier – den går aktivt inn og bryter dem ned, svekker og ødelegger dem.

Stangsellerijuice sies å ha evne til å gjenoppfriske leveren og gjenoppvekke enzymer fra mat og fordøyelsesenzymer fra kroppen, slik at fordøyelsen vil fungere bedre både i forhold til næringsopptak og avgiftningsevne. Juicen inneholder mange forskjellige enzymer som ikke er utforsket.

Og nettopp dette er noe som preger store deler av Williams bøker og store kunnskapsmengde – at det er manglende forskning bak alt dette. Mye av kunnskapen ser også ut til å ligge langt forut vår tid, men mulig å forstå hvis man er åpen for klarsynthet og mediumskap.  

«Ledet av Gud»

William skriver også i boken at det var Gud som ledet ham til å anbefale stangsellerijuice for første gang i 1975, da et familiemedlem fikk en inflammasjon i ryggen etter å ha falt ned en trapp.

Da han var 13 år gammel, jobbet han i et supermarked hvor han kunne tilby helsekonsultasjoner til folk som ba om det. Da tok han dem alltid med bort i frukt- og grønnsaksavdelingen for å vise dem hva de skulle spise for å bli kvitt symptomene og sykdommene sine. Sjefen hans spurte så hvordan han kunne hjelpe pasientene mer, og da bad Anthony om en juicer.

Hver gang en kunde hadde en litt alvorlig lidelse, tok han en bunt stangselleri, vasket den og juicet den og serverte kunden en stor kopp ren stangsellerijuice.

− De resultatene jeg så hos personer som tok påstandene mine alvorlig, var virkelig imponerende, sier han.   

På 1990-tallet begynte Anthony å holde foredrag i helsekostbutikker om de sterke helbredende egenskapene i ren sellerijuice. Han reiste rundt til små teatre og menighetshus hvor han fortsette å vise hvordan man lager stangsellerijuice og spre budskapet om juicens evne til å helbrede og lindre alle mulige typer plager. Ved siden av jobbet han også som medisinsk klarsynt.

Fra han begynte å anbefale stangsellerijuice som barn til han begynte å skrive bøker 2015, hadde han gitt helseveiledning til flere hundre tusen mennesker. Og stangsellerijuice var en viktig grunnleggende del i helbredelsen av svært mange av dem.

Ja, hvem vet? Hvis du ønsker å rense kroppen, styrke kroppens avgiftningsevne, forbedre fordøyelsessystemet og styrke immunforsvaret, hvorfor ikke gi det et forsøk i en uke for å kjenne etter hva som skjer med deg? Send meg gjerne en e-post om du gjør det noen erfaringer med å drikke stangsellerijuice: elisabeth@mediumforlag.no.   

Boken er utgitt på Cappelen Damm forlag.

Les mer om Anthony William her: www.medicalmedium.com

Elisabeth Hægeland Reynolds

Jeg har jobbet som journalist i Medium siden 2007 og som redaktør siden 2014. Jeg er utdannet journalist, biopat og polaritetsterapeut.
    0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tom
      Bruk kode