Lydhealing i pyramider på Bali

Under en meditasjon på Bali fikk den pensjonerte reklamemannen Peter McIntosh klar beskjed: «Bygg to pyramider». Tre år senere åpnet han og kona Lynn senteret Pyramids of Chi. I pyramidene tilbys lydhealing, pustearbeid og kakaoseremonier. Pyramidene hevdes å tiltrekke seg sterke healingenergier.

Bilder: Pyramids of Chi og privat

Ekteparet Peter og Lynn McIntosh hadde nettopp pensjonert seg i Amerika og dro til hjemlandet Australia for en øyeoperasjon. Da det oppstod komplikasjoner, dro de til Bali noen måneder mens de vurderte hva de skulle gjøre. Det var da Peter mottok budskapet.
«Kjære, jeg har nettopp blitt fortalt at vi skal bygge to pyramider», erindrer Peter. «Nei Peter, vi er pensjonerte», svarte kona Lynne.

– Jeg tenkte: «Virkelig? Pyramider?», forteller Peter.

– Lynn og jeg er spirituelle, vi tror at vi er her for et formål. Vi undersøkte nærmere og fant ut hva det ville koste. Jeg sa til en venn fra finansmiljøet: «Vi ser etter finansiering til å bygge to pyramider på Bali.» Han gapskrattet: «Har du ikke hørt om den globale økonomiske krisen?»

Ekteparet Lynn og Peter McIntosh hadde nettopp pensjonert seg, før de forstod at “høyere makter” hadde en plan for dem. Jo mer de praktiserte automatskrift, desto mer ble de fortalt hva de skulle gjøre, hvor de skulle bygge pyramidene, og at de skulle brukes til lydhealing.

Peter og Lynn brukte automatskrift for å få svar på hvordan de kunne få økonomisk støtte. Ved automatskrift sitter man på et stille sted med penn og papir. Pennen holdes i den ikke-dominante hånda (venstrehånda hvis du er høyrehendt). Man stiller et spørsmål og skriver ned det første ordet som kommer inn i sinnet. Det er en form for kanalisert skriving, der man kanaliserer sitt høyere selv, høyere makter eller åndevesener.

– Du må fokusere på hånda som skriver, det blir bare uleselig kluss med mindre du er konsentrert. Fordi du er så fokusert på skrivingen, vil bokstavene komme av seg selv. Du kan ikke vite hva det neste ordet vil bli, du bare fortsetter å skrive, forteller Peter.

Kom igjen, Gud!

De stilte spørsmålet: «Kom igjen, Gud! Vi får ikke penger via vanlige finansieringsveier, hvor er pengene?»

«Dra til Perth, der er det folk som venter på å gi dere midlene», lød svaret.

Det neste spørsmålet var: «Hvordan finner vi dem?»

«Ikke bruk mye penger», lød det knappe svaret.

De bestilte en rubrikkannonse i en avis og en gratis-annonse på Gumtree (tilsvarende Finn i Norge). Innen tre uker hadde de samlet 750 000 australske dollar fra tre investorer.

– Vi kjente dem ikke, de kjente ikke hverandre, og ingen av dem ba om å se forretningsplanen. De investerte i en visjon. Vi har hatt fantastisk støtte fra dem helt fra begynnelsen, sier Peter.

På det tidspunktet forstod Peter og kona at høyere makter allerede hadde en plan for dem. Jo mer de praktiserte automatskrift, desto mer ble de fortalt hva de skulle gjøre, hvor de skulle bygge pyramidene, og at de skulle brukes til lydhealing. Samtidig var ikke pyramider og lydhealing helt nytt for dem. I perioden 2005–2012 hadde ekteparet lært mye om gong-instrumentet og om alternative syn på pyramider og pyramiders energi.

Åpnet senteret Pyramids of Chi

Pyramids of Chi ligger idyllisk omgitt av rismarker utenfor tettstedet Ubud på Bali – hoveddestinasjonen for yogaturisme i Sørøst-Asia. Det tok tre år fra Peter mottok visjonen, til senteret åpnet i april 2016. Den største pyramiden brukes til lydhealing i grupper av opptil 65 personer. Den mindre pyramiden brukes blant annet til en kombinasjon av pustearbeid og en mer intens form for lydhealing – i både individuelle sesjoner og mindre grupper.

De to pyramidene ved Pyramids of Chi er omgitt av rismarker og bygd etter samme proporsjoner som den store pyramiden i Giza, men henholdsvis 16 og 18 ganger mindre i størrelse.

– Dette er en veldig sterk prosess som virker mye mer direkte enn de vanlige avslappende lyd-opplevelsene. Denne pyramiden brukes også til kakao-seremonier, tradisjonelt brukt av aztekerne og mayaindianerne, sier Peter.

Rå, «ceremony grade» kakao har blitt brukt i århundrer for å åpne for euforiske tilstander, forløse negative følelser og skape forbindelse til ren hjerte-energi, ifølge nettstedet the-numinous.com.

Pyramider på alle kontinenter?

Pyramider har blitt funnet i land som Bosnia, Ukraina, Peru, Mexico, Kina, Australia og Egypt, alle bygget på samme måte, hevder Peter. Tidligere i år fant de en pyramide i sydpolsområdet, og det ble oppdaget en pyramide på den indonesiske øya Java to år tilbake.

Slike påstander og funn har fått noe omtale i mainstream media, men mye av det er svært kontroversielt, og ofte foreligger det ikke entydige svar. Ønsker man å gå nærmere inn i de mer alternative forklaringene, anbefaler Peter den britiske skribenten og reporteren Graham Hancock som en av de fremste autoritetene angående pyramider. Han henviser også til YouTube-kanalen Pyramid mysteries of the world, som forteller mye om pyramidenes kompleksitet, energier og egentlige alder.

Peter mener at pyramider ikke ble bygget som gravkamre, men til andre formål.
– Det eneste stedet der det ble funnet gravkamre i en pyramide, var i Sudan i Nord-Afrika. Disse pyramidene var mye høyere enn de andre, og under 2000 år gamle. De urgamle pyramidene er mye eldre.

Tiltrekker seg sterke energier

– Pyramider rommer mye kraft og energi. En mann filmet senteret vårt fra lufta med drone. Jeg sa han ikke skulle fly mellom de to pyramidene siden det er et sterkt energifelt der. Han prøvde, mistet signalet og dronen krasjet på gresset, forteller Peter.

En populær alternativ framstilling er at pyramider tiltrekker seg energi ovenfra og nedenfra. Til hvilket formål? Peter erkjenner at ingen kan si det med sikkerhet.

– Det finnes mange teorier. Kanskje pyramidene ble brukt til å sende energi til andre steder på jorda, eller til kommunikasjon eller teleportering?

Solide byggverk

De urgamle pyramidene er bygget med massive steinblokker. Hver steinblokk kan veie alt fra et halvt tonn til 200 tonn. Den vanlige forklaringen er at de i Egypt formet byggeblokkene 500 km unna pyramidene. De brukte tau eller lignende for å dra steinene over fjellkløfter, ørkener og elver og løfte dem opp helt til 200 meter for å bygge pyramiden.

– Denne forklaringen virker lite sannsynlig, sier Peter, som tror steinblokkene kan ha blitt transportert via levitasjon – sveving i luften.

– Pyramidene som er funnet over hele kloden, er alle bygget på samme måte: en vinkel på 52 grader ved fundamentet, og en av veggene står på linje med sann nord, ikke magnetisk nord. Steinene sitter som hånd i hanske der de griper inn i hverandre og er låst på plass, sier Peter, som hevder at pyramider bygd på denne tradisjonelle måten ikke kan destrueres av naturkrefter.
 
Pyramidene og den store flod

Den offisielle forklaringen er at pyramidene i Egypt er inntil 5000 år gamle. De alternative kildene Peter støtter seg til, hevder at steinene i de urgamle pyramidene ble skåret ut til byggeformål for 20 000 til 40 000 år siden. I dag kan alt dateres gjennom crystalline structure measurement. Hvis pyramidene er så gamle, må de ha vært bygget av en annen sivilisasjon eller kanskje noen fra en annen dimensjon, ifølge Peter. Noen greske filosofer snakket om Atlantis og Lemuria – sivilisasjoner ved Atlanterhavet og Stillehavet. Mange religioner omtaler en stor flod som inntraff en lang tid tilbake.

– Kanskje en komet eller liknende traff jorda for 10 000 til 20 000 år siden og skapte massive sjokkbølger, tsunamier og kaos – bygninger ble ødelagt, folk og dyr druknet og alt endret seg. I så fall var det kanskje bare pyramidene som gjenstod, fordi de svært vanskelig kunne ødelegges av naturkrefter. Atlantis og Lemuria kan ha vært del av sivilisasjonen som bygde pyramidene.

Ekteparet Peter og Lynn McIntosh sammen med to gong-spillere. I perioden 2005–2012 lærte ekteparet mye om gong-instrumentet og om alternative syn på pyramide og pyramiders energi.

Peter forteller om funn av pyramider verden over. I Bosnia skal det eksistere pyramider med tunneler under, der det er funnet rørledninger laget av et metall som ikke tidligere er sett på jorda. I Cairns i Queensland i Australia er det et fjell som folk tror er en pyramide, kjent som Walshs Pyramid.

– Den er dekket av jord, og fordi det er i en nasjonalpark, har ingen tillatelse til å gå der og forstyrre stedet – men det har helt klart en pyramidefasong.

På den indonesiske øya Java ble det for noen år siden funnet uvanlige ruiner.
– Steinene og formen på steinene indikerer at det definitivt var en pyramide. Oppdageren fikk penger for å grave ut pyramiden. Da nye folk kom til makten, ble pengene krevd tilbake, særlig grunnet påvirkning fra islam. Hvis han kunne bevise at pyramiden var bygget for 20 000 år siden, ville folk stille seg spørsmålene: «Hva da med Allah? Eller Buddha?» Myndigheter og religioner liker ikke ubesvarte spørsmål. Det hjelper ikke at grekerne skrev om disse tingene, eller at bevis dukker opp over hele verden nå.

Moderne pyramider produsert i Kina

De to pyramidene ved Peter og Lynn McIntoshs senter er ikke bygget på den tradisjonelle måten, men med et rammeverk av stål. De to pyramidene er bygd etter samme proporsjoner som den store pyramiden i Giza, men henholdsvis 16 og 18 ganger mindre i størrelse. Pyramidene ble designet og produsert av en amerikaner i Kina. Etter 2,5 års arbeid og 17 forskjellige design klaffet det endelig.

– Vi måtte ha noe vi kunne bygge uten heisekran, og materialene måtte ikke være så tunge at rammeverket ville kollapse. Rammeverket er av stål, materialene på utsida er av glassfiber, og imellom har vi brukt de samme materialene som brukes i fly. Sistnevnte er veldig sterkt, ganske lett, og har også isolasjonsegenskaper. Innsiden av pyramidene består av triple cavity polycarbonate, som er veldig lett. Gulvene er av teak som overfører vibrasjoner og lyder.

Chakrabalansering og dyp avslapning

Pyramidene brukes til lydhealing med urgamle instrumenter som gonger og trommer for å forløse energier gjennom å få chakraene tilbake i balanse, ifølge Peter. Han slår på en gong, og en massiv lyd følger som kan vare i to til tre minutter.

– Du kan forestille deg et chakra som et spinnende hjul. Om du har følelsesmessige problemer du holder fast ved, enten de er gamle eller nye, trenger du å renske dem ut. Kanskje spinner hjertechakraet på en vinglete måte. Lyd fra instrumentene harmoniserer vinglingen og fjerner den. Da kan det oppstå reaksjoner. For hjertechakraet kan healingen manifesteres i form av tårer, eller være veldig følelsesladd. Du kan ha en stor forløsning av følelser og spenninger du har holdt fast ved.

Deltakerne ligger på madrasser på gulvet med støtte under knærne og med øyemaske.

– Forvent deg det uventede. Du eksponeres for mange energier og lyder. Ikke alle lydene vil være trivelige og drømmeaktige, sier Peter og slår på en gong som avgir en høy, kraftfull lyd. Det spilles også på en stor tromme som avgir veldig mørk lyd.
Høye, sterke lyder minimerer noe av babbelet vi har i sinnet vårt. Vindgong er et annet instrument som kan spilles nær kroppen. En av lydhealerne vandrer rundt med vindgongen under sesjonen, og det føles som en bris som kommer over kroppen. Lydhealingen kan også bidra til at hjernen midlertidig går inn på hjernebølgenivået theta – i grenseland mellom å være våken og i søvne.

Peter McIntosh har i mange år vært opptatt av gong-instrumentet. I lydhealingen brukes urgamle instrumenter skapt for å balansere chakraene og slik bidra til emosjonell forløsning.

– Noen sier: «Var det virkelig en hel time i pyramidene? Det føltes som 20 minutter.» Det er fordi de gikk inn i theta. 30 minutter i theta kan tilsvare fire timer normal søvn, sier Peter.

Unik energi og uvanlig tidsopplevelse

Australske Amrita Param Kaur er en av stedets lydhealere.

– Jeg har ledet kakao-seremonier internasjonalt og begynte å ta i bruk lydhealing som del av prosessen. I India tok jeg lydhealing-treningen med gong-mester Sanjay Hallon. Senere besøkte han Pyramids of Chi for å gi opplæring til de ansatte.

– Hva tilfører pyramidestrukturen til opplevelsen av lydhealing?

– Energien der er veldig unik. Pyramideformen følger prinsippene for hellig geometri og muliggjør at lyden kan trenge dypere. Bygg og gjenstander konstruert etter hellig geometri har de samme energetiske kjennetegnene som kroppen. I et firkantet rom er kroppen i en slags kamp med omgivelsene. I en pyramide er du i omgivelser som muliggjør at alt kan komme i harmoni.

– Når jeg utfører lydhealing i pyramidene, er jeg en kanal. Jeg er bare til stede og lar det flyte gjennom meg. Tiden går veldig fort. Det føles som man har trådt ut av tiden.
Alle deltakerne har sine unike opplevelser, ifølge Kaur. Noen har visjoner, andre kan oppleve det som om forskjellige kroppsdeler stiger opp eller ned. Følelser kommer opp, de ser farger eller mottar indre veiledning.

– Gongen gir hver enkelt deltaker det vedkommende trenger. Det finnes ikke en riktig eller feil måte å erfare lydhealing på.

Avslappende og harmonisk

Alice Readman har blitt hekta på lydhealing i pyramidene. Hun har også en blogg og instagramkonto om sine reiser og personlige utvikling. I 2018 utgir hun sin første roman, Don’t Let My Dandelion Die – om en kvinnes reise for å overleve. Fra å være nær ved å ha alt hun noen gang kunne ønske seg, mister hun alt på et blunk.

Alice Readman fra Storbritannia har blitt hekta på lydhealingen i pyramidene. Hun er nyskilt og bor nå i Ubud på Bali etter å ha reist i Nepal, India og Australia. Hun har alltid vært opptatt av selvutvikling og hadde opplevd lydhealing tidligere.

– Den sterke energien i pyramidene gir en unik opplevelse og gjør det lett å forbinde seg med positive energier og høye vibrasjoner, sier hun, og understreker at man ikke trenger være en mediterende person eller ha tidligere erfaring med lydhealing for å få utbytte. Stedets energi er rolig og fredfull, og Peter og Lynn er veldig imøtekommende og åpenhjertede verter, opplever hun.

– Lydhealingen er alltid svært oppløftende. Noen ganger mottar jeg svar og løsninger på problemer innen viktige livsområder.

Etter hver sesjon tar hun med seg en følelse av å ha ladet batteriene, av helhet og dypere fred med seg selv.

– Samtidig er hver gang unik, avhengig av hvem som spiller på instrumentene, og hvordan jeg føler meg. Jeg tror ikke jeg noen gang kunne bli lei av dette, jeg kan ikke motstå å komme tilbake igjen og igjen, sier Readman.

Les mer:
www.pyramidsofchi.com

Les mer:
travelwithalice.com 
instagram.com/travelwith_alice

Artikkelen over ble først publisert i Medium utgave 1-2018.