Hvordan bruke musikk til healing og spirituelt arbeid?

Musikk kan bedre ditt fokus og hjelpe deg å komme i kontakt med sjelen, ifølge healer og veileder Ragna Søberg. Her forteller hun hvordan hun bruker musikk til healing, spirituelt arbeid og kreativitet.

Jeg elsker musikk og jeg hører på masse forskjellige sjangre! Hver eneste dag så bruker jeg musikken aktivt til å bli inspirert og å komme i riktig sone. Her ønsker jeg å dele med dere hvordan jeg bruker musikk og hvem noen av mine favorittartister er.

Musikk hjelper meg blant annet å:

 • Være kreativ

  Juster musikken etter hva du ønsker å oppå.
 • Finne fokus
 • Slappe av
 • Koble av
 • Meditere
 • Justere energi og humør
 • Sende healing
 • Skrive bedre

Healing med musikk

Hver eneste dag bruker jeg musikk til arbeidet jeg gjør. Per i dag selger jeg mest skriftlige veiledninger og fjernhealing. Da jeg jobber med dette bruker jeg musikk som hjelper meg å koble på universet og til å fokusere.

Jeg bruker alltid musikk når jeg sender healing.

Musikk har i mange år blitt brukt som et healingverktøy og det finnes en rekke terapiformer som tilbyr denne form for healing. Her er en liten oversikt over forskjellige former for lydhealing jeg fant på nettsiden Healthline:

 • Bare det å høre på musikk kan fremme healing.
 • Guidet meditasjon er en form for lydhealing, det hjelper oss å fokusere å koble ut dagens kjas og mas.
 • Danse og bevege seg til musikk kan fremme healing.
 • Spille et instrument.

Gjentakende rytmer og uten sang

Musikken jeg hører på da jeg sender healing eller skriver readinger er ofte helt uten tekst eller sang og er gjentakende i rytmen. Denne musikken er alt fra rolig trance med lange svevende synth-rytmer til mer sjamanistisk art og med rolige trommer, magi og mystikk.

Mesteparten jeg bruker til spirituelt arbeid er fra New Age sjangeren og kan ofte være litt svevende, mystisk, drømmende og har et rolige tempo. Dette er nok veldig individuelt hva som fremmer den «riktige» følelsen eller hva som får deg i riktig stemning og sone.

Med det sagt så er jeg nok ikke alene om å like denne musikken. Er man på en alternativmesse eller søker på meditasjonsmusikk på nett så kommer ofte denne type New Age musikk opp.

For healing og spirituelt arbeid

Dette er mine fine favorittartister som jeg hører på da jeg jobber med healing og spirituelt arbeid:

 • Wychazel – magisk, drømmende og med spennende rytmer. Flott musikk til lengre meditasjoner og sending av healing.
 • 2002 – rolig, avspennende og svevende. Flott musikk til å «koble seg på» og være tilstede når jeg skriver veiledninger.
 • Hang Massive – rolig, avspennende og rytmisk musikk med hang trommer. Elsker å høre på denne musikken når jeg gir healingmassasje.
 • Eskimotion – hjelper meg å koble meg på universet visdom. Lange synth-toner, lett trance-musikk.

Du kan lytte til min spilleliste Spirituell musikk på Spotify her.

Under kan dere lytte til en av mine favoritter fra artisten Wychazel: «Wildwood Priestess» – vær så god og nyt!

Det er viktig at musikken er rolig, rytmisk og gjentakende. Dette hjelper meg å holde fokus i stedet for å ta fokus. Hører jeg på favorittlåter er det lett å komme ut av det jeg jobber med og heller begynner å nynne eller danse. Dette gjør jeg heller da jeg trenger en pause og skal koble av.

Musikk til kreativt arbeid

Hverdagen min er ikke bare healing og readinger. Den er fylt med kreative sysler, som for eksempel når jeg skriver dette innlegget her. I tillegg lager jeg og redigerer YouTube filmer. Følg meg gjerne på YouTube også. Her har du noen av mine favorittartister til denne type arbeid:

 • Tom Day – Denne australske komponisten lager drømmende, up-beat og inspirerende musikk satt sammen av rolig trance og spennende lydopptak fra den virkelige verden.
 • Autonomy – oppløftende og inspirerende musikk.
 • Monomotion – gjentakende og lett musikk som øker min arbeidslyst og mitt humør.
 • Killigrew – herlig chillstep.

  Musikk hjelper meg å være kreativ!

Felles for musikken jeg hører på når jeg jobber med kreative sysler er at det er en lett tone og litt fremadrivende. Derfor har denne musikken ofte litt høyere tempo enn den musikken jeg hører på når jeg sender healing og skriver readinger. Denne musikken er også stort sett uten sang og tekst. Den er gjentakende og «flytende».

Du kan høre en av mine Spotify-lister jeg bruker til kreativ syssel her.

Under kan du lytte til en av mine favoritter fra Tom Day: «Flemington». Dette er en kjempechill låt som både hjelper meg å skrive godt og holde produktiviteten og kreativiteten oppe. Kjempefin låt å gå og tenke til.

I tillegg til min karriere som klarsynt healer og filmanmelder, elsker jeg å skrive. Helt siden jeg var 14 år har jeg hatt en fantasy-historie i hodet. Innsatsen på skriving av denne har vært varierende, men dette siste året har jeg kommet inn i en god rutine takket være en skrivevenninne. Den første hver måned sender vi inn det vi har skrevet den siste måneden. Det øker motivasjonen og jeg har nå fast skrivetid i kalenderen min til dette bokprosjektet.

Episk, magisk og mystisk

Musikken jeg hører på da jeg skriver på boka mi er ofte episk, dramatisk og med en god dæsj magi. Jeg elsker også den keltiske sjangeren med harpe og fløyte. Dette gir meg en helt unik følelse. Her er en oversikt over mine favorittartister til denne type skriving:

 • Adrian Von Ziegler
 • Brunuhville
 • Thomas Bergersen
 • Wardruna
 • David Arkenstone
 • 2002
 • Tartalo Music
 • Enya
 • Antti Martikainen
 • Erik Ekholm

Her er en av mine absolutte favoritter å lytte til mens jeg skriver på boka mi:

Metal som terapi

Heavy metal kan brukes for å riste av oss negativ energi og bryte opp uønskede mønstre.

Jeg er også glad i metal. Jeg hører ikke like mye på det nå som da jeg var yngre. Men de gangene jeg er skikkelig nedfor, deppa eller lei så hjelper det å digge litt god gammaldags metal. Jeg er en stor Iron Maiden fan og har vært på mange konserter. Under ser dere bilde fra en konsert jeg har vært på. Andre band jeg liker godt er: Pantera, Clutch, Godsmack, Nomy, gammal Killswitch Engage, Kamelot, Marilyn Manson, Rammstein, Soil og mye mer. Det kommer helt an på hva jeg føler for der og da.

Metal er som terapi å lytte til når ting er litt vanskelig, synes jeg. De harde trommerytmene, fete riffene og episke vokalene river meg ut av negative tankemønstre, løser opp energifeltet mitt og gjør plass for noe nytt og bedre.

Denne type musikk rører ved de mer basale energisentrene mine, altså de tre første chakraene: rot, hara og solar plexus. Altså min kobling til moder jord, kreativitet, seksualitet og drivkraften min. Metal er musikken jeg bruker på da jeg skal komme meg opp på beina og finne igjen meg selv.

Metal er musikken jeg bruker når jeg skal komme meg opp på beina og finne igjen meg selv.

Fra Iron Maiden konserten på Trondheim Rocks 2018.

Det å gå på konsert og gå litt «berserk» iblant mener jeg er sunt for energisentrene våre. Det løsner opp blokkeringer og hjelper oss å gi litt f@#». Det er noe vi alle gjør altfor lite.

Etter sånne «opprivende» seanser så er det viktig å bruke tid på å samle seg igjen og pleie energiskjoldet sitt. Det kan fort være litt «rufsete» etter en konsert, hehe. Da er det fint å bruke noe rolig musikk fra New Age sjangeren og/ eller en guidet meditasjon som hjelper deg med å komme ordentlig på plass i deg selv igjen. Starte med blanke ark.

Et annet band jeg er veldig glad i er Dream Theater. En av mine absolutte favorittlåter er «The Count of Tuscany». Denne låta er veldig rolig og avslappende. Sett av 20 minutter, legg deg ned eller len deg godt tilbake og lytt til dette mesterverket her:

Finn din musikk og tilpass etter ditt liv og hverdag

I dette blogginnlegget har jeg delt noen av mine favorittartister og hvordan jeg bruker musikk aktivt til å prestere bedre i flere områder av livet mitt. Jeg nevnte ikke musikk til trening, men dette tror jeg er ganske kjent for mange. Det også utført en del forskning på at «riktig» musikk øker prestasjonen under trening.

Finn din musikk og tilpass det etter det du driver med i løpet av dagen. Kanskje du blir overrasket over hvor effektivt det kan være.

Fra en av mine daglige turer på morgenen, etter å ha levert i barnehagen.

Jeg føler at musikk er nøkkelen inn til sjelen min. Det har hjulpet meg å leve mer i flyt på min sjelsvei.

Håper dette innlegget har vært til inspirasjon. Du må gjerne legge igjen en kommentar med din yndlingsmusikk.

Klem fra musikkglade Ragna ?  

Sjekk gjerne Ragna’s Spiritual Corner for å se hva Ragna kan tilby. Ta kontakt hvis du lurer på noe.